Gaselle 2017

Del dette innlegget:
Skatt & Regnskap AS ble kåret til DN-gaselle bedrift i 2017.

Hos oss i Skatt & Regnskap AS gir vi full gass for å bidra til at kundene når sine økonomiske drømmer og målsettinger innenfor lovens rammer. Vi strekker oss langt og gir det lille ekstra som skal til for å lykkes – hver gang.

Innsatsen for våre kunder har båret frukter for oss også – da vi er blitt Gasellebedrift i år 2017. Stor takk til alle kunder, leverandører og ansatte som vi har oppnådd dette sammen med.

Her finner du spørsmål og svar i forbindelse med intervjuet

Når startet du opp – og kan du fortelle litt om oppstartsfasen?

Vi startet opp april 2012 uten kunder men med meget stort engasjement. Etter å ha brukt mesteparten av de oppsparte midler til å kjøpe kontorutstyr, regnskapsprogrammer, serverplass og betale depositum for kontorleie var det bare å sette i gang med å skaffe kunder å arbeide for. Jeg hadde med meg en person som heter Ermias, som var på praksisplass første 6 mnd, og sammen ga vi full gass for de som trengte vår hjelp. Ermias er pr. i dag en meget dyktig regnskapsfører, og på ansattlisten fremdeles. I takt med at stadig flere kunder fant veien til oss, har vi også økt på ansattsiden. De tre siste personene vi har ansatt er Siv, Elisabeth og Tine, som har vært suverent for trivselen og miljøet hos oss i SKATT & REGNSKAP AS.

Vår daglige leder Fredrik Aars-Rynning blir beskrevet av DN som

“Et arbeidsjern med ambisjoner”

Hvor finner du kunder? Lokalt eller i andre kommuner, noen bransjer som skiller seg ut?

98% av alle kunder her hos oss, har kommet til oss via anbefalinger – enten fra eksisterende kunder eller fra revisorer som vi tidligere har jobbet sammen med på konkrete prosjekter. Vi har en særlig kompetanse innenfor advokatregnskap og forretningsførsel for næringsbygg, men har også kunder innen butikkdrift, filmproduksjon, ingeniørbransjen, entreprenørbransjen, import, investeringer og mye annet. Dette gir en spennende hverdag – og samtidig veldig krevende å forsøke å være en god forretningspartner som skal bidra til økt lønnsomhet for våre klienter uavhengig av bransje.

Vi har derfor delt oss inn i spesialistområder hos oss – både på bransje og system – slik at vi kan være gode rådgivere.

Vi har mange kunder som holder til her på Hvalstad, men også etter hvert fått et vesentlig antall klienter i Oslo.

Er du på utkikk etter nytt sted å jobbe eller en ny samarbeidspartner?

Hva er det beste med å drive sin egen bedrift?

Jeg har alltid hatt et sterkt ønske om å drive egen bedrift og sett opp til de som har fått det til. Det er veldig tilfredsstillende å se hva man kan oppnå når man har satt seg et klart definert mål som man er villig til å gå «all-in» for å nå. Samtidig har jeg heller aldri arbeidet hardere – noe som egentlig kom som en overraskende erkjennelse for meg, da jeg hadde forventet å oppleve mer frihet enn hva jeg gjør.

Hva kreves for å lykkes når man starter en egen bedrift?

Det jeg oppfatter som viktig innenfor min bransje er:

  • Nysgjerrighet for kundens business, behov og rammebetingelser.
  • Etter beste evne innfri forventinger ved hver eneste leveranse.
  • Man må være innstilt på å legge ned MYE arbeid over LANG tid for å få businessen til å fungere.
  • Man må målrettet bygge opp så vel egen kompetanse som medarbeidernes kompetanse for å møte et marked i endring.
  • Man må følge med på den teknologiske utviklingen/digitaliseringen.

Hvis du skulle starte om igjen – hva ville du gjort annerledes?

Jeg hadde tidligere investert i de gode IT-systemene vi benytter oss av i dag, da det sikrer at vi har god kvalitet på det vi leverer til våre kunder. Disse systemene gjør også at vi er blitt mye mindre sårbare for endringer på ansattsiden.  Foruten dette, er jeg ganske godt fornøyd med oppstarten og utviklingen.

Hva betyr det for deg og bedriften å ha blitt kåret Gasellebedrift?

Jeg oppfatter at vi med dette er ferdige med oppstartfasen, og har vist at vi er en bedrift som har vist evne til å overleve over tid. Vi skal fortsette å utvikle oss til å bli en stadig bedre forretningspartner for våre kunder – og en profesjonell aktør for våre leverandører. Nå er vi klare for å yte en ekstra innsats for de av våre kunder som også ønsker å bli gasellebedrifter.

Noen betraktninger rundt feller man kan gå i når man begynner å oppleve sterk vekst og pågang?

Viktig å ikke ta seg vann over hodet, å ikke vokse mer enn man har kapasitet til å få unna. Alliere seg med kvalitetskompetanse man kan leie inn ved behov. Det er ofte vanskelig innenfor regnskapsbransjen å ha tilfredsstillende kapasitet både i høy-sesongen når alle årsregnskap skal innleveres (januar til juli), samtidig som alle ansatte skal ha nok å gjøre på høsten.

Har du noen råd til andre som drømmer om å drive selv?

Spar opp cash, lag en forretningsplan, få med deg gode samarbeidspartnere og fortell alle du kjenner at du er i gang med businessen. Deretter er det bare å gå ALL-IN!

Del dette innlegget:

Lyst til å jobbe med oss?

Hvis vi på bakgrunn av dette virker om en attraktiv sammarbeidspartner, så ta gjerne kontakt. Vi ønsker å jobbe med personer og selskap vi kan ha gode og lange samarbeid med og snakker gjerne med dere om hvordan vi kan bistå dere i å nå deres mål.

Flere innlegg

Hvordan styremøter og effektiv rapportering kan forbedre din bedrift

I 2023 hadde vi gleden av å delta på desemberkonferansen til SMB Norge. Her kastet vi blant annet lys over kritiske aspekter av bedriftsstyring og styrets rolle. Vår daglige leder Fredrik Aars Rynning delte innsikt og erfaringer om styrets rolle, daglig ledelse, og betydningen av effektiv rapportering og økonomistyring. Denne diskusjonen er spesielt viktig i en tid hvor mange små og mellomstore bedrifter står overfor unike utfordringer og muligheter.

Podcast-Intervju SMB Norge

Vi er stolte over å ha nylig deltatt i en episode av SMB Norge podcasten, en viktig stemme for små og mellomstore bedrifter i Norge.

Økonomi i styremøter

Det vi er opptatt av som regnskapsbyrå i vår rapportering, er å gi mest mulig oppdatert informasjon til CFO, Daglig leder og styret.

DN Gaselle 2023: Skatt & Regnskap AS i full fart!

Vi er stolte over å annonsere at vi igjen er blitt kåret til gasellsbedrift i år 2023. Dette er det andre året på rad at vi mottar denne anerkjennelsen, og vi ønsker å takke alle våre kunder, samarbeidspartnere og ansatte for deres utrolige støtte og innsats for å få dette til.