Utfordringer med levering av skattemeldinger 2022 – Tekniske utfordringer / Skatteetaten

Del dette innlegget:
I år har vi, som veldig mange regnskaps- og revisjonsforetak, støtt på betydelige utfordringer med leveringen av skattemeldinger for enkeltpersonforetak/næringsdrivende.

Vi ønsker å informere våre kunder og deler dette for å øke bevisstheten rundt situasjonen. Som firma ligger vi dog godt an, og har søkt om utsatt frist (som er 30. juni) for alle som er berørt, og vi vil komme i mål innen dette.
Vi er medlem hos Regnskap Norge som i likhet med Skatteetaten jobber aktivt med årets utfordringer.

Ny skattemelding

I år har vi opplevd spenning knyttet til leveringen av skattemeldinger. For enkeltpersonforetak kreves det nå en ny temabasert leveringsformat. Dette representerer en stor omlegging for oss alle. Den store endringen ligger i at vi ikke lenger bruker skatteskjemaer, men informasjonen som trengs leveres direkte fra systemene som skattyterne bruker.

Flere systemleverandører har hatt utfordringer med å levere løsninger som gir effektiv og god produksjon for brukerne. For mange regnskapsførere begynte dette med lang ventetid før de fikk tilgang til en funksjonell systemversjon. Vi opplever en rekke feilmeldinger, noe som i stor grad skyldes det omfattende valideringsopplegget som Skatteetaten har utarbeidet. Disse feilmeldingene er ofte vanskelige å identifisere og løse.

I noen tilfeller opplever vi også utfordringer med å avgjøre om vi kan levere hele skattemeldingen fra fagsystemet, eller om det må kombineres med Skatteetatens utfyllingsportal.

Ta gjerne kontakt hvis du har noen spørsmål eller trenger ytterligere assistanse, vi er her for å hjelpe deg. Vi setter stor pris på ditt samarbeid og din tålmodighet gjennom denne prosessen.

Er du på utkikk etter nytt sted å jobbe eller en ny samarbeidspartner?

Del dette innlegget:

Lyst til å jobbe med oss?

Hvis vi på bakgrunn av dette virker om en attraktiv sammarbeidspartner, så ta gjerne kontakt. Vi ønsker å jobbe med personer og selskap vi kan ha gode og lange samarbeid med og snakker gjerne med dere om hvordan vi kan bistå dere i å nå deres mål.

Flere innlegg

Hvordan styremøter og effektiv rapportering kan forbedre din bedrift

I 2023 hadde vi gleden av å delta på desemberkonferansen til SMB Norge. Her kastet vi blant annet lys over kritiske aspekter av bedriftsstyring og styrets rolle. Vår daglige leder Fredrik Aars Rynning delte innsikt og erfaringer om styrets rolle, daglig ledelse, og betydningen av effektiv rapportering og økonomistyring. Denne diskusjonen er spesielt viktig i en tid hvor mange små og mellomstore bedrifter står overfor unike utfordringer og muligheter.

Podcast-Intervju SMB Norge

Vi er stolte over å ha nylig deltatt i en episode av SMB Norge podcasten, en viktig stemme for små og mellomstore bedrifter i Norge.

Økonomi i styremøter

Det vi er opptatt av som regnskapsbyrå i vår rapportering, er å gi mest mulig oppdatert informasjon til CFO, Daglig leder og styret.

DN Gaselle 2023: Skatt & Regnskap AS i full fart!

Vi er stolte over å annonsere at vi igjen er blitt kåret til gasellsbedrift i år 2023. Dette er det andre året på rad at vi mottar denne anerkjennelsen, og vi ønsker å takke alle våre kunder, samarbeidspartnere og ansatte for deres utrolige støtte og innsats for å få dette til.